hajiloo
مدیر جدید
ارسالها : 47
عضویت: 9 /10 /1391
محل زندگی: همدان
سن: 21
شناسه یاهو: vahid|_hagiloo
تشکر شده : 2
|
پاسخ : 2 RE جوانه زدن
[tr][td][/td][/tr]عوامل موثر در جوانه زنیجوانه زنی نیز همانند سایر فعالیتهای حیاتی تحت تاثیر عوامل محیطی و عوامل داخلی قرار میگیرد. عوامل داخلی شامل مسائل مربوط به رسیدگی بذر ، انرژی بذر ، پوستههای بذر ، وجود مواد بازدارنده یا محرک خواهد بود. عوامل خارجی یا محیطی شامل چهار فاکتور رطوبت ، تهویه ، دما و نور میباشد. رطوبتبه منظور فعال شدن آنزیمها ، هورمونها و نیز تجزیه مواد غذایی و نیز ایجاد تحرک در مواد اندوختهای بذر ، وجودآب در محیط جوانه زنی بذر ضروری است. باید توجه نمود که جذب آب به صورت یک فرآیند فیزیکی انجام میگیرد و ربطی به زنده بودن بذر ندارد. تهویهبه منظور تجزیه مواد غذایی و اکسیداسیون آنها نیاز به اکسیژن و انرژی وجود دارد. در مرحله جوانه زنی ، تنفسشدیدا افزایش پیدا میکند. بطوری که در پارهای از موارد میتوان با اندازه گیری میزان تنفس پی به فعالیت حیاتی و جوانه زنی بذر برد. نفوذ پذیری پوسته بذر به اکسیژن پس از جذب آب انجام میشود. بنابر این پیش از نفوذ پذیر شدن پوسته بذر فعالیتهای حیاتی در نتیجه تنفس بی هوازی انجام میشود. پس از نفوذ پذیر شدن پوسته بذر به اکسیژن ، تنفس بیهوازی خاتمه یافته و تبدیل به تنفس هوازی میشود. درجه حرارتشاید درجه حرارت ، بیش از دو عامل بالا بر فرآیند جوانه زنی موثر باشد. چرا که دو فرآیند رطوبت و تهویه تحت تاثیر درجه حرارت قرار دارند. مطلوبترین درجه حرارت برای جوانه زنی بذور گیاهان سرد سیری بین 20 - 15 درجه سانتیگراد و برای جوانه زنی بذور گیاهان گرمسیری بین 30 - 20 درجه سانتیگراد است. نوربذور ریز نسبت به بذور درشت در جوانه زدن حساسیت بیشتری دارند. چون بذور ریز ، اندوختهاشان کم است. بعضی از بذور در مقابل نور جوانه میزنند و برعکس بعضی از بذور در تاریکی قادر به جوانه زنی هستند. بیشترین میزان جوانه زنی در نور قرمز صورت میگیرد. نور آبی و نور مادون قرمز موجب کاهش جوانه زنی میشود.
امضای کاربر : غم قفس به کنار؛ آنچه عقاب را پیر می کند پرواز زاغ بی سروپاست
|
|
سه شنبه 17 بهمن 1391 - 20:48 |
|